Masini pentru gaurit multiplu

Care sunt aplicatiile ce pot fi realizate cu masini pentru gaurit multiplu? Merita investitia in astfel de echipamente?

Modelele de masini pentru gaurit multiplu sunt echipamente pentru prelucrarea lemnului dotate cu un numar mare de axuri, de obicei 21 de bucati, pe care pot fi fixate mandrine cu burghie pentru realizarea simultana a unui numar mare de gauri in piesa de prelucrat.

masini pentru gaurit multiplu

Distantele dintre axurile masinii luate cate doua consecutiv sunt egale si nu pot fi ajustate.

Axurile cu care sunt dotate modelele de masini pentru gaurit multiplu sunt ideale pentru gaurirea pieselor in vederea realizarii diferitelor imbinari sau a altor aplicatii precum gaurirea usilor, gaurirea laterala a panourilor etc.

Masini pentru gaurit multiplu axuri

De obicei, aceste masini sunt dotate cu unitati de gaurire pneumatice inclinabile ce asigura timpi scurti de lucru si cresc productivitatea.

Dupa ajungerea la adancimea de lucru setata ianinte de inceperea operatiunii de gaurire, unitatea de gaurire revine automat la pozitia de start.

Toate modelele de masini pentru gaurit multiplu sunt dotate cu sisteme de avans reglabil ce permite realizarea curata a gaurilor.

Pentru a permite gaurirea pieselor strunjite, majoritatea masinilor pentru gaurit multiplu sunt dotate cu unitate de gaurire inclinabila pana la 45o.

Masini pentru gaurit multiplu - unitate de gaurire inclinabila

Ajustarea inaltimii de gaurit se realizeaza prin reglarea inaltimii mesei suport care poate fi usor pozitionata la inaltimea dorita cu ajutorul afisajului digital sau mecanic.

Majoritatea acestor modele de masini pentru gaurit multiplu sunt dotate standard cu sisteme automate controlate pneumatic ce asigura fixarea, gaurirea si eliberarea piesei de prelucrat cu ajutorul pedalei de actionare.

Modelele de masini pentru gaurit multiplu asigura timpi scurti de conversie intre operatiuni cu ajutorul sistemelor de limitatoare standard sau optionali.

Masini pentru gaurit multiplu - siteme opritori

Aceste echipamente sunt recomandate pentru a fi utilizate atat pentru productia de piese unice, cat si pentru realizarea seriilor mici si medii.

Datorita sensului de rotatie ce poate fi schimbat, aceste echipamente permit utilizarea unui numar ridicat de accesorii si numeroase posibilitati de utilizare.

Usurinta in utilizare si productivitatea ridicata datorate sistemului penumatic de control cu ajutorul pedalei, schimbarea rapida a sculelor taietoare datorita mandrinelor rapide, timpilor scurti de conversie asigurati de sistemele de limitatoare recomanda aceste masini pentru gaurit multiplu.