Masini pentru frezat caneluri – utilizare

Care este aria de utilizare a modelelor de masini pentru frezat caneluri in lemn?

Modelele de masini pentru frezat caneluri in lemn sunt echipamente pentru prelucrarea lemnului care taie canale in coada de randunica pentru imbinarea diferitelor piese din lemn fara a utiliza adezivi.

Caneluri realizate cu masini pentru frezat caneluri

In canelurile realizate cu aceste masini pentru frezat caneluri se introduc pene din lemn, plastic sau alte materiale care asigura rezistenta imbinarii.

Imbinare in coada de randunica si caneluri realizate cu masini pentru frezat caneluri

Modelele de masini pentru frezat caneluri pot fi actionate manual sau pneumatic.

Modelele actionate manual presupun fixarea piesei de prelucrat si actionarea manuala a dispozitivului de frezare.

Masini pentru frezat caneluri actionate manual

Modelele de masini pentru frezat caneluri pneumatice sunt actionate prin intermediul unei pedale la apasarea careia piesa de prelucrat este fixata cu ajutorul unei menghine si freza coboara pentru a realiza frezarea.

Masini pentru frezat caneluri actionate pneumatic

Prin ridicarea pedalei de actionare freza se ridica si piesa de prelucrat este eliberata, motorul masinii oprindu-se automat.

Pe piata de profil exista masini pentru frezat caneluri ce pot realiza una sau doua caneluri la o actionare.

Masini pentru frezat caneluri cu o canelura pe trecere

Modelele de masini pentru frezat caneluri sunt ideale pentru a fi utilizate pentru realizarea imbinarilor pentru rame de tablouri, tocuri pentru usa, cadre de fereastra, margini pentru blaturi, segmente de arcade si alte aplicatii.

In functie de specificul aplicatiei ce trebuie realizate si materialul utilizat, masinile pentru frezat caneluri permit utilizarea unei game largi de freze in coada de randunica in diferite variante de lungimi.

Masini pentru frezat caneluri cu 2 caneluri pe trecere

Spre deosebire de alte echipamente pentru prelucrarea lemnului, aceste echipamente sunt masini dedicate, specializate pentru realizarea canelurilor in coada de randunica.

In cazul in care se doreste realizarea de produse in serii mici si medii care presupun realizarea de caneluri de imbinare in coada de randunica, utilizarea unei masini pentru frezat caneluri reprezinta solutia optima.

Modul de utilizare relativ simplu datorita reglajelor rapide, mentenanta facila, costul redus si productivitatea oferita de aceste masini pentru frezat caneluri le recomanda pentru a fi utilizate in atelierele de prelucrare a lemnului ce realizeaza in mod uzual rame de tablouri, tocuri pentru usa, cadre de fereastra, margini pentru blaturi, segmente de arcade si alte piese ce presupun realizarea de imbinari in coada de randunica.