Set de incarcare si transport pentru greutati mari?

Ce este un set de incarcare si transport pentru greutati mari? Care este utilitatea si aria de utilizare a acestuia?

set de incarcare si transport pentru greutati mari

Un set de incarcare si transport pentru greutati mari este un set de dispozitive de transport compus, de obicei, din patine cu role, placi de compensare, patefoane, manere si tiranti.

Patinele cu role au rolul de a asigura deplasare pe orizontala a sarcinii ce trebuie transportate.

In cazul seturilor de incarcare si transport pentru greutati mari acestea se livreaza, de obicei, in perechi de cate 2 bucati.

patine cu role

Placile de compensare care se regasesc intr-un set de incarcare si transport pentru greutati mari sunt reprezentate de placile (dispozitivele) utilizate pentru compensarea greutatii si echilibrarea sarcinii.

placi de compensare

Patefoanele cu care este dotat un set de incarcare si transport pentru greutati mari sunt reprezentate de platforme cu disc rotativ ce permit miscarea sarcinii in alta directie decat cea rectilinie.

patefoane

Manerele dintr-un set de incarcare si transport pentru greutati mari sunt reprezentate de parghii ce permit posibilitatea tractarii (tragerii) sarcinii in directia de deplasare dorita.

Acestea sunt actionate de operatorii umani pentru a asigura deplasarea sarcinii.

manere

Tirantii, in cazul unui set de incarcare si transport pentru greutati mari, sunt reprezentati de barele de otel care au rolul de a prelua forta de intindere generata in timpul deplasarii sarcinii.

tiranti

Atunci cand se doreste incarcarea si transportul unor sarcini mari pe distante scurte, utilizarea unui set de incarcare si transport pentru greutati mari poate fi solutia ideala.

Modelele de seturi de incarcare si transport pentru greutati mari pot transporta greutati de pana la 60 tone.

Majoritatea seturilor de incarcare si transport pentru greutati mari sunt livrate in cutii metalice pentru transport si depozitare si au greutati relativ reduse, 50-70 kilograme, ce faciliteaza inclusiv utilizarea mobila a acestora.

cutie transport

Spatiul redus de manevrare, costurile reduse de achizitie, posibilitatea utilizarii fara a fi necesare lucrari de intretinere, spatiul redus de depozitare si capacitatea de a transporta sarcini foarte grele sunt doar cateva din caracteristicile care recomanda utilizarea unui set de incarcare si transport pentru greutati mari in defavoarea unui alt echipament de transport (transpalet, stivuitor, etc.).

In cazul in care nu sunteti convins de avantajele utilizarii unui set de incarcare si transport pentru greutati mari, ganditi-va la costul achizitiei si intretinerii unui alt echipament capabil sa transporte sarcinile grele pe care le poate transporta acesta.