Despre sasiuri de transport

Ce se intelege prin sasiuri de transport? Care este utilizarea si utilitatea acestora?

Asa cum am afirmat si in articolele precedente, in industrie poate fi necesar deseori sa se mute/transporte echipamente sau sarcini agabaritice.

Pentru mutarea/transportarea acestora pot fi utilizate cu succes transpaletii si platformele cu role.

In cazul in care greutatea sarcinilor de transportat este sub 3000 kg atunci pate fi utilizat cu succes un transpalet.

Platformele cu role pot fi utilizate pentru mutarea/transportarea sarcinilor pana la 18.000 kg si necesita un spatiu mult mai mic de manevrare.

Cu toate acestea, in unele cazuri poate fi necesar sa se transporte sarcini mai mari de 18.000 kg sau se doreste o modalitate de control mai buna a directiei deplasarii decat in cazul platformelor cu role.

In acest caz, solutia pentru aplicatia in cauza este utilizarea unor sasiuri de transport.

sasiuri-de-transport

Pe piata de profil se regasesc sasiuri de transport pentru greutati mari, precum si seturi sasiuri de transport pentru greutati mari.

Modelele de sasiuri de transport pentru greutati mari sunt utilizate pentru transportarea/mutarea sarcinilor pana in 18.000 kg.

Constructiv, acestea se aseamana cu platformele cu role (sunt construite ca doua platforme cu role alipite iar in partea centrala se gaseste un disc rotativ).

Suplimentar, sasiurile de transport pentru greutati mari sunt dotate cu un maner (o parghie) de actionare si control a traseului ce trebuie parcurs.

Suplimentar, daca platformele cu role se pozitioneaza sub sarcina astfel incat forta de greutate sa cada in baza platformei, in cazul sasiurilor de transport, acestea se fixeaza sub sarcina, intr-o parte laterala.

sasiu-de-transport-pentru-greutati-mari

In ceea ce priveste seturile de sasiuri de transport pentru greutati mari, acestea sunt compuse dintr-un sasiu de transport pentru greutati mari si o platforma reglabila cu role.

In cazul utilizarii unui set sasiuri de transport pentru greutati mari, sasiul de transport se pozitioneaza sub sarcina ce trebuie transportata, intr-o parte laterala iar platforma reglabila sub sarcina.

In acest caz, sasiul de transport este utilizat pentru a controla traseul urmat de sarcina iar platforma reglabila asigura sustinerea sarcinii (forta de greutate cade interiorul trapezului format de platforma cu role si sasiu).

set-sasiuri-de-transport-pentru-greutati-mari

Utilizarea modelelor de sasiuri de transport pentru greutati mari poate fi mult mai eficienta decat utilizarea altor echipamente de ridicare si transport, acestea oferind un raport foarte bun cost-beneficiu.