Abcant hidraulic – modalitati de intretinere si reparare

Abcanturile hidraulice sunt echipamente care au o constructie rigida, forma estetica, tehnologie avansata si asigura performanta in procesul de prelucrare. Se utilizeaza cu precadere, la indoirea foilor metalice, mai exact in: industria aeronautica, automobilelor, constructia navala, aparate electrice, industriile usoare etc. Aceste echipamente au doua avantaje importante: productivitatea ridicata si durabilitatea.

abcant hidraulic

 

Reglarea si operarea unui abcant hidraulic:
– curatati echipamentul de petele de ulei si verificati ca toate suruburile sunt stranse
– introduceti lubrifiant in echipament
– dupa curatare, umpleti cu ulei hidraulic Model L-HL 46 rezervorul
– abcantul hidraulic trebuie sa fie impamantat, conectat la o sursa de alimentare
– strangeti bucsele de conectare cu tevile hidraulice
– aveti in vedere inainte de livrarea masinii, ca valvele au fost blocate corespunzator. Nu lasati manerul liber pentru a evita actiuni anormale ale masinii.

Intretinerea si repararea unui abcant hidraulic:

Operatorii calificati trebuie sa fie familiarizati cu modalitatile de operare si normele de siguranta ale masinii.
Forta de indoire nu ar trebui sa fie mai mare decat forta nominala       (de exemplu la o presiune de 100 t, presiunea citita la manometrul nu trebuie sa depaseasca 25 MPa).
Foaia metalica care trebuie indoita, este necesar sa fie plasata in mijlocul masinii. Incarcarea excentrica dezechilibrata nu este recomandata, deoarece aceasta poate afecta precizia dispozitivului. Presiunea nu ar trebui sa depaseasca 1/4 din presiunea nominala. Ce e mai mult, de ambele parti ale placilor trebuie sa fie indoit simultan pentru a evita functionarea defectuoasa.
Se foloseste ulei hidraulic special pentru abcant. Uleiul trebuie sa fie reinnoit dupa prima luna de utilizare. Apoi, uleiul se va inlocui o data la un an. Temperatura de lucru normala a uleiului este de 15-60 °C.
Curatati filtru de ulei NO.1 pentru a asigura aspiratia uleiului. Aspiratia nula trebuie evitata, in caz contrar vor aparea vibratii pe teava.
Echipamentul utilizeaza lubrifiere separata. Se aplica lubrifierea in functie de conditiile de munca.
Repararea
Operatorii sunt indemnati sa pastreze piesele de uzura necesare si accesoriile pentru intretinere.