Avantajele utilizarii unui transpalet

La ce util un transpalet? Merita investitia?

In piata actuala, sectorul tertiar ia o amploare tot mai mare. Cand vine vorba de manipularea marfurilor, un transpalet ofera o eficienta ridicata in ceea ce priveste manipularea in conditii de siguranta si economie de resurse.

Potrivit statisticilor realizate in ceea ce priveste frecventa utilizarii unui transpalet, societatile care presteaza servicii de transport marfa ocupa primul loc.

transpalet manual

Avantajele utilizarii unui transpalet sunt multiple. In primul rand, datorita manerului care poate fi ajustat in diferite pozitii, un transpalet poate fi adaptat oricand la greutatea si volumul sarcinii ce trebuie transportat, precum si inaltimii operatorului.

Indiferent de tipul de transpalet utilizat (manual sau electric) avantajele principale se regasesc in economisirea unor resurse importante de timp si optimizarea procesului de transport a sarcinilor ridicate.

Indiferent de tipul de transpalet (manual, electric, cu ridicare rapida, cu cantar, cu cantar si imprimanta, cu furci lungi, cu furci joase etc. ), achizitionarea unui anumit model reflecta raspunsul potrivit nevoilor in ceea ce priveste manipularea marfurilor. Achizitia unui transpalet trebuie intotdeauna consiliata de catre un specialist.

Statistic vorbind, un transpalet se numara printre cele mai utilizate echipamente pentru manipularea marfurilor, indiferent de industria in care este utilizat.

Odata cu trecerea timpului, tipurile si modelele de transpalet existente pe piata s-au dezvoltat constant, atat din punctul de vedere al accesoriilor, cat si al dotarilor suplimentare. De exemplu, un transpalet manual este dotat cu un maner care poate fi ajustat pe trei nivele diferite, in functie de incarcatura si scopul in care este folosit, la impins sau la tras.

transpalet electric

In ceea ce priveste partea de service, majoritatea companiilor prefera achizitia unui transpalet nou in detrimentul unor reparatii in service.

Explicatia este una simpla: costurile care vin odata cu achizitia unui transpalet nou sunt, in general, mult mai reduse decat inlocuirea consumabilelor, adica a rotilor (singura componenta care necesita o schimbare dupa o anumita perioada de timp, fiind singura componenta care se uzeaza in timp).

Un transpalet este, deci, unul dintre cele mai importante echipamente in orice societate, cu atat mai mult atat in companiile in care transportul marfurilor reprezinta o activitate de baza.