Cu sau fara stivuitoare?

Utilizarea de stivuitoare este o practica des intalnita in depozitele de materiale si marfuri, precum si de catre companiile de transport de marfuri.

Utilizarea unui stivuitor prezinta numeroase avantaje usurand munca operatorilor.

stivuitor var

Majoritatea modelelor de stivuitoare sunt usor de manevrat, simplu de incarcat si nu necesita forta ridicata pentru impingere in timpul deplasarii datorita rotilor cu care sunt echipate.

Suplimentar, functionarea stivuitoarelor este silentioasa fiind ideale pentru transportul si ridicarea diferitelor incarcaturi.

Transportul si ridicarea sarcinilor se desfasoara in conditii de siguranta in cazul utilizarii unor stivuitoare.

In general, stivuitoarele sunt utilizate pentru deplasare pe suprafete plane, betonate si nu necesita spatii foarte mari de manevrare.

Pe piata de profil se regasesc stivuitoare manuale si stivuitoare electrice.

Stivuitoare manuale

Modelele de stivuitoare manuale permit ridicarea de incarcaturi de pana la 2.5 tone pana la maxim 1.5 metri.

In cazul utilizarii de stivuitoare manuale, operarea acestora se realizeaza cu ajutorul manerului de control si / sau pedalei.

Ridicarea sarcinii in acest caz se realizeaza prin actionarea cilindrului hidraulic.

Stivuitoarele manuale au o  manevrabilitate superioara ce fac din acestea echipamente adecvate activitatilor de depozit.

Transportul si ridicarea incarcaturilor se poate realiza simplu si usor, fara efort suplimentar din partea celui ce il utilizeaza.

Intretinerea unui stivuitor manual nu implica costuri ridicate ceea ce il face ideal pentru utilizarea in depozite sau spatii comerciale care nu necesita activitate intensiva de ridicare si transport sarcini grele.

stivuitor-manual

Stivuitoare electrice

Modelele de stivuitoare electrice permit ridicarea de incarcaturi de pana la 3 tone la inaltimi de pana la 3 metri.

Operarea acestor modele se realizeaza cu ajutorul unui panou de comanda si/sau maner de control.

In cazul utilizarii de stivuitoare electrice ridicarea sarcinii se realizeaza motorizat, cu ajutorul unui motor electric alimentat cu ajutorul unor acumulatori.

Unele modele de stivuitoare electrice sunt dotate si cu motor pentru deplasare. Acestea pot fi dotate cu posturi pentru operatori care sa stea pe stivuitor in timpul deplasarii pentru a controla echipamentul.

Intretinerea modelelor electrice este mai scumpa decat a celor manuale si presupune timpi de stationare a stivuitorului pentru incarcare.

stivuitor-electric

Utilizarea de stivuitoare asigura rapiditatea cu care se transporta incarcaturile facilitand controlul operatiunilor si asigurand o productivitate ridicata a muncii.

In alegerea modelelor de stivuitoare trebuie tinut cont de masa maxima a sarcinii, inaltimea maxima la care aceasta trebuie sa fie ridicata, precum si productivitatea necesara.