Transpaleti – ridicare, transport sarcini

Utilizati transpaleti pentru ridicarea si transportul diferitilor paleti cu greutati mari?

Uneori manevrarea greutatilor necesita timp si forta. Eficienta in acest context este esentiala iar utilitatea utilizarii de transpaleti nu poate fi pusa la indoiala, acestia asigurand stabilitatea pe parcursul procesului de manipulare a sarcinilor grele, optimizand in acelasi timp timpul si forta necesara efectuarii acestor manevre.

utilizare transpaletbw

Indiferent de tipurile de transpaleti utilizate, beneficiile aduse sunt aceleasi, si anume eficientizarea timpului de lucru care conduce la reducerea costurilor.

Doriti sa achizitionati un transpalet si nu stiti care este modelul potrivit pentru aplicatia dumneavoastra?

Gama modelelor de transpaleti disponibili pe piata de profil este extrem de variata si cuprinde: transpaleti standard, transpaleti foarfeca manuali, transpaleti tip lift, transpaleti foarfeca electrici, transpaleti cu dispozitiv de ridicare rapida, transpaleti cu cantar, transpaleti cu cantar si imprimanta, transpaleti cu furci lungi, transpaleti cu furci joase, transpaleti electrici.

In ceea ce priveste modelele de transpaleti standard, acestia sunt transpaletii clasici, intalniti in majoritatea depozitelor.

Acestia sunt utilizati pentru ridicarea sarcinilor mari de la sol si transportul lor pe distante scurte.

transpalet-standard bw

Modelele de transpaleti foarfeca manuali au ca si caracteristica diferita de modelele standard posibilitatea ridicarii sarcinilor pana la inaltimi mai mari (750 – 1000 mm) cu ajutorul unui sistem tip foarfeca.

transpalet-foarfeca-manual bw

Modelele de transpaleti tip lift sunt dotati cu un catarg ce permite ridicarea sarcinilor pana la inaltimi de 1500 mm fiind asemanatoare modelelor de stivuitoare manuale.

Acestea sunt utilizate pentru deplasarea si depozitarea sarcinilor pe rafturi sau suprapuse.

transpalet-tip-lift bw

Modelele de transpaleti foarfeca electrici se deosebesc de modelele manuale prin posibilitatea ridicarii furcilor cu ajutorul unui sistem motorizat alimentat cu acumulatori.

transpalet-foarfeca-electric bw

Modelele de transpaleti cu dispozitiv de ridicare rapida, suplimentar fata de modelele de transpaleti standard, sunt dotati cu un dispozitiv ce asigura ridicarea rapida a sarcinilor.

Acest lucru le asigura timpi de lucru mai scurti si creste productivitatea, mai ales daca sunt utilizati in depozite cu flux mare de intrari si iesiri.

transpalet-cu-dispozitiv-de-ridicare-rapida bw

Modelele de transpaleti cu cantar sunt constructiv asemanatori cu transpaletii standard.

Suplimentar, aceste modele sunt dotate cu un sistem de cantarire (cantar) ce asigura cantarirea sarcinilor ridicate.

Masa sarcinilor ridicate este afisata cu ajutorul unui afisaj digital.

transpalet-cu-cantar bw

Modelele de transpaleti cu cantar si imprimanta sunt dotati suplimentar fata de cei din categoria anterioara cu un sistem de printare (imprimanta) a masei cantarite si afisate.

Acestia pot fi foarte utili in cazul utilizarii in depozite ce necesita urmarirea greutatii coletelor expediate, mai ales pentru transportul lor cu masini cu tonaj restrictionat.

transpalet-cu-cantar-si-imprimanta bww

Modelele de transpaleti cu furci lungi sunt dotati cu furci de lungimi de pana la 2500 mm.

Acestia sunt foarte utili pentru transportul sarcinilor cu dimensiuni de gabarit foarte mari a caror transport cu un transpalet standard nu poate fi realizat in conditii de siguranta.

transpalet-cu-furci-lungi bw

Modelele de transpaleti cu furci joase se caracterizeaza prin furcile foarte joase (35-40 mm, comparativ cu 85-90 mm in cazul unui transpalet standard).

Acestea sunt recomandate pentru utilizarea in depozite in care inaltimea permisa de sarcina de ridicat pentru introducerea furcilor sunt foarte mici (de exemplu, showroom-uri prezentare mobilier cu vanzare).

transpalet-cu-furci-joase bw

Modelele de transpaleti electrici se caracterizeaza prin dotarea cu un motor ce asigura ridicarea sarcinilor si/sau deplasarea acestora.

Aceste modele sunt ideale pentru depozitele cu flux ridicat de intrari si iesiri asigurand o productivitate foarte mare.

transpalet-electric bww

In cazul in care doriti sa achizitionati transpaleti este foarte important sa aveti in vedere sarcina maxima ce trebuie ridicata, inaltimea maxima de ridicare, productivitatea necesara, precum si specificul activitatii.