Despre masini pentru decupat tabla

Care este utilizatea unei masini pentru decupat tabla?

Modelel de masini pentru decupat tabla sunt echipamente dotate cu cutite la diferite unghiuri (de obicei la 90o, foarte putine modele avand posibilitatea reglarii unghiului) ideale pentru decuparea tablei in unghi.

De ce nu pot utiliza o ghilotina clasica pentru debitare si am nevoie de o masina pentru decupat?

Pentru realizarea diferitelor operatiuni de debitare la unghi pot fi utilizate clasicele ghilotine.

Problema se complica atunci cand avem de realizat diferite decupaje in piesele din foaie metalica.

Masini pentru decupat

In acest caz, nici un alt echipament nu ofera precizia si usurinta in utilizare pe care o regasim in cazul modelelor de masini pentru decupat.

Acestea pot fi utilizate, cu costuri si efort redus pentru realizarea decuparilor in foaia metalica.

In categoria masinilor pentru decupat intalnim: masini manuale pentru decupat, masini pneumatice pentru decupat, masin i hidraulice pentru decupat.

In ceea ce priveste categoria ce cuprinde modelele de masini manuale pentru decupat, acestea sunt modelele cele mai simple de masini pentru decupat.

Utilizarea lor este extrem de simpla si presupune fixarea foii metalice si decuparea acesteia prin actionarea manuala a masinii.

Aceste masini pentru decupat pot fi intalnite in atelierele de reparatii si micile fabrici de constructii metalice.

Masini manuale pentru decupat

Modelele de masini penumatice pentru decupat sunt masini pentru decupat dotate cu sistem pneumatic de actionare.

Utilizarea acestora presupune aceleasi etape ca si cele manuale cu singura diferenta ca, in acest caz, forta necesara decuparii este asigurata de un compresor, iar debitarea se realizeaza prin actionarea unei pedale de picior.

masina pneumatica pentru decupat bw

Modelele de masini hidraulice pentru decupat sunt masini pentru decupat dotate cu cilindri hidraulici ce actioneaza cutitele de decupare.

Aceste modele au acelasi mod de operare ca si variantele penumatice.

Spre deosebire de cele pneumatice, modelele hidraulice au performante de lucru mai mari (pot decupa foi metalice cu grosimi mai mari) si o productivitate ridicata, fiind ideale pentru productia de serie.

masina hidraulica pentru decupat bw

Indiferent de tipurile de masini pentru decupat pe care intentionati sa le utilizati, foarte important este ca acestea sa fie alese in functie de necesarul dumneavoastra de productie, grosimea maxima a foii metalice ce trebuie prelucrata si dimensiunile maxime ale decuparii.