Despre masini pentru indoirea metalelor

La ce sunt utilizate modelele de masini pentru indoirea metalelor?

Masinile pentru indoirea metalelor sunt echipamente pentru realizarea operatiunilor de indoire a diferitelor piese metalice, precum: platbanda, profil rectangular, profil rotund etc.

Masini pentru indoirea metalelor

Aceste masini pentru indoirea metalelor sunt utilizate, de obicei, in micile ateliere de constructii metalice sau pentru relizarea diferitelor piese din fier forjat.

In categoria masinilor pentru indoirea metalelor se regasesc: dispozitive universale pentru indoit, dispozitive pentru indoit colturi, masini pentru tesit muchii, prese hidraulice pentru indoit.

Modelele de dispozitive universale pentru indoit sunt masini pentru indoirea metalelor care pot realiza diferite operatiuni de indoire.

Acestea sunt utilizate, de obicei, pentru realizarea indoirilor fara colturi sau cu colturi rotunjite.

Dispozitive universale pentru indoit

Variantele manuale sunt, de obicei, utilizate in micile ateliere pentru realizarea diferitelor aplicatii de indoire, in special pentru aplicatii ce presupun forjarea fierului.

Cu ajutorul acestor dispozitive universale pentru indoit pot fi realizate inclusiv indoiri in forma de “C” sau “S”, precum si diferite spirale.

s-c bw

Modelele de dispozitive pentru indoit colturi sunt masini pentru indoirea metalelor cu ajutorul carora se pot realiza operatiuni de indoire a colturilor.

Scalele unghiulare cu care sunt dotate aceste dispozitive permit indoirea facila a platbandei, profilului rotund, a celui rectangular si a cornerului la diferite unghiuri.

Aceste echipamente sunt foarte utile in micile ateliere de productie oferind un raport cost-beneficiu foarte bun atunci cand este necesar sa se indoaie un numar ridicat de piese.

dispozitiv-de-indoit-colturi bw

Clasica masina de tesit muchii face parte din categoria modelelor de masini pentru indoirea metalelor si are ca arie principala de utilizare tesirea muchiilor foilor pieselor de prelucrat din diferite materiale, precum: otel, aluminiu, cupru, alama etc.

Aceasta masina este extrem de utila atunci cand piesa finala trebuie sa aiba marginile tesite oferind o productivitate mare comparativ cu alte echipamente ce pot fi utilizate pentru aceeasi operatiune.

masina-de-tesit-muchii bw

In cazul in care aveti un mic atelier de prelucrari metalica sau realizare piese din fier forjat este recomandat sa cunoasteti capacitatile de productie ale acestor masini pentru indoirea metalelor, precum si aplicatiile pentru care pot fi utilizate.

In cazul in care doriti sa cumparati masini pentru indoirea metalelor este recomandat sa discutati cu o persoana avizata tehnic sa va comunice daca echipamentele pe care le doriti sunt potrivite aplicatiei dumneavoastra.