Masini pentru indoit tevi – utilizare

La ce sunt utilizate modelele de masini pentru indoit tevi? Care este utilitatea acestora?

Pentru indoirea tevilor metalice, in industria prelucratoare sunt adesea utilizate masini pentru indoit tevi.

Modelele de masini pentru indoit tevi sunt echipamente dotate cu motor electric si/sau piston hidraulic ce realizeaza operatiunea de indoire a tevilor metalice la diferite unghiuri.

Masini pentru indoit tevi

In categoria masinilor pentru indoit tevi se regasesc: aparate electrice de indoit, masini electrice pentru indoit tevi, masini hidraulice pentru indoit tevi si masini electro-hidraulice pentru indoit tevi.

Modelele de aparate electrice de indoit sunt masini pentru indoit tevi utilizate pentru indoirea tevilor cu diametru de pana la 1 ¼”.

Operatiunea de indoire a tevilor in cazul acestor aparate se realizeaza cu ajutorul unui segment de indoire si a unui papuc de glisare.

papuc bw

Teava ce urmeaza a fi indoita este fixata pe segmentul de indoire rotund care, prin tragerea tevii pe langa papucul de indoire, asigura obtinerea formei dorite.

Aceste aparate electrice de indoit sunt masini de dimensiuni mici si pot fi utilizate pentru aplicatii mobile.

eb bw

Modelele de masini electrice pentru indoit tevi sunt masini pentru indoit tevi dotate cu motor electric.

Acestea realizeaza operatiunea de indoire asemanator aparatelor electrice de indoit, cu ajutorul unui segment de indoire dotat cu role si inel si a unui papuc de glisare.

Dimensiunile de gabarit mai mari si constructia masiva a acestora asigura indoirea tevilor din diferite materiale, cu diferite diametre si grosimi.

bm bw

Modelele de masini hidraulice pentru indoit tevi sunt masini pentru indoit tevi dotate cu un piston hidraulic actionat manual.

Acesta permite utilizarea a doua tipuri de avans a cursei pistonului, unul pentru cursa rapida (indoiri brute) si unul cu cursa redusa (pentru finalizarea operatiunii cand sunt necesare retusuri fine).

Indoirea in cazul acestor masini se realizeaza prin presarea tevii de catre bacul din capatul pistonului hidraulic ce trece printre doua bacuri care fixeaza teava.

hrb bw

Modelele de masini electro-hidraulice pentru indoit tevi sunt masini pentru indoit tevi asemanatoare cu cele din categoria anterioara dar care sunt actionate electric.

Controlul celor doua tipuri de avans se realizeaza cu ajutorul a doua pedale de actionare, una pentru avans rapid si una pentru avans cu viteza mica.

Aceste modele ofera o productivitate mai mare decat variantele cu actionare manuala.

hrb e bw

Utilizarea de masini pentru indoit tevi este tot mai frecventa in zilele noastre deoarece multe industrii (prelucrari metalice, fabricarea mobilierului, cosntructii, amenajari etc.) utilizeaza teava indoita la anumite unghiuri.

In cazul in care aveti de indoit tevi, inainte de alegerea unei masini pentru indoit tevi trebuie sa verificati care dintre modele raspunde cel mai bine cerintelor dumneavoastra de lucru si bugetului disponibil.