Despre masini pentru presat si aplicat adeziv

In industria de prelucrare a lemnului, un loc important il ocupa utilizarea de masini pentru presat si aplicat adeziv.

Desi aceste masini pentru presat si aplicat adeziv sunt mai rar intalnite in atelierele mici si mijlocii, ele sunt des utilizate in atelierele de dimensiuni mari sau fabricile de mobilier sau geamuri si usi.

Masini pentru presat si aplicat adeziv

Modelele de masini pentru presat si aplicat adeziv de pe piata de profil pot fi impartite in mai multe categorii, si anume: prese cu perforator, prese hidraulice.

Modelele de prese cu perforator sunt echipamente ce pot fi utilizate pentru realizarea de imbinari pentru piesele de dimensiuni mari.

Acestea sunt dotate, de obicei, cu cilindri hidraulici ce asigura fixarea piesei prin presarea pe diferite ghidaje. Cadrele acestor prese sunt perforate, iar elementele de presare se fixeaza cu bolturi de acesta.

Modelele de prese cu perforator sunt, de obicei utilizate pentru productia de usi, geamuri, diferite cadre si cutii.

Masini pentru presat si aplicat adeziv - prese cu perforator

Modelele de prese hidraulice, cunoscute si sub numele de masini de presat si lipit, sunt dotate cu mai multi cilindri hidraulici care actioneaza masa presoare.

Aceste prese hidraulice sunt utilizate in general pentru incleierea diferitelor panouri de dimensiuni mari.

Masini pentru presat si aplicat adeziv - prese hidraulice

Utilizarea acestor masini pentru presat si aplicat adeziv este imperioasa atunci cand trebuie realizate diferite aplicatii de incleiere.

Dimensiunile mari si costurile de achizitie a unei masini pentru presat si aplicat adeziv fac ca asemenea echipamente sa nu fie intalnite uzual in toate atelierele de tamplarie, meseriasii din acestea utilizand de multe ori mecanisme de tip menghina pentru presare.

Desi aceeasi operatiune poate fi realizata si cu utilizarea unor menghine de mana, calitatea rezultatelor si volumul mare de munca fac ca aceste masini pentru presat si aplicat adeziv sa fie solutia ideala pentru fabricile mari cu ciclu de productie intensiv.

In plus, datorita sistemelor constructive utilizate, de multe ori, modelele de masini pentru presat si aplicat adeziv nu necesita lucrari elaborate de intretinere sau cunostinte tehnice foarte avansate pentru a fi utilizate.

Constructia robusta si dotarea standard a acestor masini pentru presat si aplicat adeziv permit de cele mai multe ori realizarea de aplicatii multiple simultan.