Ferastrau sabie – tot ce trebuie sa stii

Ferastrau sabie este o mașină unealtă utilizată în prelucrarea metalelor fiind prevăzut cu o pânză tip bandă pentru debitarea diferitelor profile și țevi. Unele ferăstraie sabie sunt dotate cu sisteme de fixare ale profilelor de tipul menghinelor ceea ce asigură o fixare sigură a pieselor ce urmează a fi debitate.

Mare parte dintre modelele de ferastrau sabie au din construcție sisteme de răcire ceea ce asigură prelungirea duratei de exploatare a utilajului, cât și a consumabilelor.

ferastrau sabie bernardo
ferastrau sabie

Ferastrau sabie – avantaje

Datorită formei deosebite, acestă mașină poate tăia în zone greu accesibile pentru alte utilaje, cum ar fi flexurile sau ferăstraiele pendulare. Zona de acces poate fi foarte îngustă fiind nevoie ca doar lama de tăiere să poată încapea.

Datorită mișcării pendulare ce este executată la o viteză mai redusă decât viteza de rotație a unui disc de debitat rezultă mai puțin rumeguș la tăierea lemnului, iar în cazul debitării metalului avem mai puține scântei.

Tot datorită vitezei de operare mai mici siguranța exploatării unui ferastrau sabie crește deoarece șpanul, așchiile sau alte bucăți de material desprinse au o viteză mult mai mică.

Viteza de pendulare a lamei poate fi reglată în inervalul 1000 – 2100 de curse pe minut. Pentru rezultate optime este recomandat de început cu viteze mici și creșterea acestora până la ajungerea la viteza optimă de tăiere.

ferastrau sabie
ferastrau sabie

Recomandări ferastrau sabie

  • Acest utilaj este recomandat pentru lucrările de pe șantiere și aplicații hobby unde accentul este pus pe viteza de execuție a lucrării.
  • Când se începe lucrarea, se fixează lama pe punctul de începere al tăieturii și se porneste mașina la viteză minimă. Ulterior, viteza se crește până la punctul optim de tăiere.
  • Mișcarea de tăiere la un fierastrau sabie trebuie să fie oblică. Evitați mișcările stânga-dreapta pentru a nu rupe lama și o tăiere neconformă.
  • Asigurați piesa ce urmează a fi tăiată. Acesta este un pas important pentru a evita în primul rand vibrațiile și posibilitatea de accidentare.

Pentru a vedea oferta noastră completă de echipamente vizitați masiniunelte.ro sau contactați-ne la 0721 688 680.