Ferastraul cu masa – accesorii

Ferastraul cu masa – accesorii

Ferastraul cu masa este cea mai importanta masina de prelucrare a lemnului iar din acest motiv se gaseste in cele mai multe magazine de profil. Este adaptabil, eficace si relativ usor de utilizat. Cu cateva accesorii specifice, puteti face ca ferastraul cu masa sa fie mai productiv. Iata cateva accesorii utile de luat in considerare:

Modelul dispozitivului de fixare
Unul dintre cele mai la indemana accesorii pentru un ferastrau cu masa, este dispozitivul de fixare, un dispozitiv ajustabil pe care il puteti regla in cateva momente. Odata finalizat, unghiul poate fi ajustat pentru a face o varietate de forme ascutite, ideale pentru a construi picioare conice pentru mese si alte piese care necesita o conicitate dreapta.

Cum sa faci o imbinare perfecta?
Daca aveti un proiect care sa ceara imbinarea prin caneluri, dar doriti ceva putin diferit, luati in considerare o jonctiune patratica. Cu un dispozitiv de fixare se poate construi cu usurinta aceasta imbinare intr-un atelier de prelucrare a lemnului. Deasemenea puteti face rapid si usor imbinari repetate, bine ajustate.

Mistrie de rostuit in sectiune orizontala pentru ferastraul cu masa
O mistrie este o masina speciala pentru prelucrat lemnul care inlatura uniform adaosul de pe marginea placii. De asemenea se poate indrepta marginea placii si o fata adiacenta. Cum puteti rostui marginile placii daca nu aveti o mistrie de rostuit?  Incercati asamblarea dispozitivului de fixare a ferastraului cu masa. Dispozitivul poate tine scandura, permitand taierea precisa a placii pe suprafata frontala.

Utilizati reglajul digital
Cel mai probabil, ferastraul cu masa poate fi echipat cu un fel de reglaj digital. Este necesar sa stiti cum sa utilizati reglajul digital in conditii de siguranta si in mod productiv.

Creati-va singuri planse de protectie cu ferastraul cu masa

O plansa de protectie este o placa din lemn ca cea din fotografia de mai jos.

ferastraul cu masa- plansa de protectie

 

Scandura este apoi taiata la un capat si fixata pe cutia de protectie sau pe masa circularului. Cand scandura este trecuta prin ferastrau, plansa de protectie a scandurii are o rezistenta suficienta. Tineti degetele departe de lama de taiere si mentineti pozitia corecta a placii fata de cutitul de taiere.

Ferastraul circular cu masa este statistic unealta cea mai periculoasa dintr-un atelier de prelucrare a lemnului. Folositi un bloc de lemn pentru a impinge scandura prin ferestrau. Astfel degetele dumneavoastra vor fi la suficienta distanta fata de lama de taiere.