Masini pentru roluit profile – recomandari pentru o utilizare corecta

Operarea modelelor de masini pentru roluit profile poate fi periculoasa daca procedurile de operare nu sunt respectate.

La fel ca la toate masinile si la aceste masini pentru roluit profile apar anumite riscuri in utilizare.

Folosirea echipamentelor cu grija si atentie vor diminua considerabil sansele de accidentare.

Se recomanda intotdeauna respectarea regulilor de siguranta generale si specifice fiecarui model de astfel de masini pentru roluit profile, ignorarea sau neluarea in seama a acestora crescand riscurile de accidentare.

Modele de masini pentru roluit profile

Utilizarea de echipamente de siguranta precum masti pentru praf, casti pentru urechi, imbracaminte protectoare etc. pot reduce pericolul de accidentare.

Cu toate acestea chiar si cel mai bun echipament de protectie nu poate inlocui problemele de judecata, neglijenta sau neatentia.

Patrati-va mereu simtul realitatii si aveti mare grija la locul de munca. Daca o procedura pare periculoasa, nu o incercati si gasiti o procedura alternativa mai sigura.

 

Moduri de operare pentru masini pentru roluit profile

Va prezentam cateva moduri de operare in conditii de siguranta a acestor masini pentru roluit profile.

Exemplu operare masini pentru roluit profile

Masini pentru roluit profile – etape ale utilizarii in conditii de siguranta 

Pentru utilizarea corespunzatoare a acestor masini pentru roluit profile trebuie urmate cu strictete cateva etape de lucru, si anume:

Etapa 1: Inserati piesa de prelucratsi lasati in jos rola din mijloc a modelelor de masini pentru roluit profile cu 3 role pentru a actiona asupra piesei ce urmeaza a fi indoite(vezi fig 1).

Etapa 2: Actionand pedala de picior cu care sunt dotate aceste masini pentru roluit profile, permiteti piesei de prelucrat sa se deplaseze inainte si inapoi printre role (vezi fig 2).

Etapa 3: Coborati din nou rola din mijloc (rola ajustabila pe inaltime a oricarei masini pentru roluit profile) (vezi fig 3).

Etapa 4: Lasati piesa de prelucrat sa se deplaseze din nou (vezi fig 4).

Etapa 5: Pot fi utilizate anumite combinatii pe rolele din inferioare si superioara, latimea santului rolelor trebuie sa fie cu 1 mm mai lata (teava patrata are nevoie de 5 mm suplimentar) decat materialul de roluit.

Etape in utilizare pentru masini pentru roluit profile

Operatiunea trebuie repetata pana cand dimensiunea de indoire este cea potrivita.

Operarea acesor masini pentru roluit profile trebuie realizata cu grija. Nu fortati prea mult masina.

Tijele cu care sunt dotate aceste masini pentru roluit profile pozitionate in partile laterale ale acestora ajuta piesa de prelucrat sa nu se intoarca asimetric.

Speram ca aceste recomandari v-au fost de folos sa intelegeti modul corect in care trebuie utilizate modelele de  masini pentru roluit profile cu 3 role.