Masini universale 3 in 1 pentru prelucrarea tablei

Ce sunt modelele de masini universale 3 in 1 pentru prelucrarea tablei? Care este rolul si utilitatea acestora?

In industria prelucrarii tablei (a confectiilor metalice) trebuie realizate de multe ori operatiuni de indoire, roluire, debitare a foii metalice.

Atelierele mari sunt, de obicei, dotate cu echipamente profesionale pentru realizarea acestor operatiuni, precum abkanturi (masini de indoit tabla), ghilotine sau foarfece pentru tabla, masini de roluit cu 3 sau 4 role etc.

masina-universala-bernardo-model-3-in-1 bw

Pentru atelierele mici si mijlocii, achizitia unor astfel de utilaje poate fi destul de costisitoare si, daca nu se reflecta intr-o crestere a productiei, atunci poate pune societatea intr-o postura foarte delicata.

In cazul acestora, pentru realizarea lucrarilor de indoire, roluire si debitare a foii metalice, se poate opta pentru masini universale 3 in 1 pentru prelucrarea foii metalice.

Modelele de masini universale 3 in 1 pentru prelucrarea tablei sunt echipamente actionate manual care sunt dotate cu dispozitiv de roluire a tablei, masina de indoit tabla (abkant) si ghilotina.

Sistemul de transmisie al acestor masini universale 3 in 1 este astfel construit incat la actionarea manivelelor manuale toate cele 3 “masini” lucreaza.

Din punct de vedere constructiv, modelele de masini universale 3 in 1 au pozitionat in partea superioara dispozitivul de roluire.

roluire bw

Acesta este dotat cu 3 role si poate fi utilizat pentru roluirea formelor cilindrice.

Rolele sunt dotate la unul din capele cu caneluri ce permit inclusiv roluirea de cercuri din bara rotunda.

roluire bara rotunda bw

Pentru scoaterea cilindrului realizat din tabla se scoate unul din capetele rolei superioare.

Imediat sub masina de roluit este pozitionata masina de indoit (dispozitivul abkant).

La cele mai multe dintre modelele de masini universale 3 in 1 acesta este dotat cu lama superioara segmentata, lucru ce permite indoirea fara problemelor a cutiilor din tabla.

abkant bw

In partea inferioara a acestor masini universale 3 in 1 se gaseste ghilotina.

Aceasta este dotata cu un sistem de presare ce asigura fixarea corespunzatoare a materialului de debitat.

ghilotina bw

Modelele de masini universale 3 in 1 disponibile pe piata ofera o gama variata de lungimi si grosimi ale foii metalice ce pot fi prelucrate.

In cazul in care in atelier operatiunile de roluire, indoire si debitare nu trebuie realizate in serie, atunci modelele de masini universale 3 in 1 pentru prelucrarea tablei sunt solutia ideala, oferind un raport foarte bun intre cost si beneficiu.