Masini pentru indoirea tablei, abkanturi

Cum alegem modelele potrivite de masini pentru indoirea tablei, abkanturi potrivite pentru aplicatiile noastre?

Masinile pentru indoirea tablei tip abkanturi, sunt echipamente utilizate pentru indoirea foii metalice de diferite lungimi si grosimi la diferite unghiuri pentru realizarea constructiilor metalice.

Indoire

Asa cum am mentionat si in articolele anterioare despre „Abkanturi – solutia pentru indoirea foilor metalice” si „Abkanturi – reguli generale de siguranta” ce au avut ca subiect, masinile pentru indoirea foii metalice tip abkanturi, nu sunt cele mai rapide masini ce pot fi utilizate pentru indoirea foii metalice dar pot realiza fara probleme multiple aplicatii de indoire.

Usurinta in operarea a acestor masini este asigurata si de faptul ca operatorul nu trebuie sa sustina greutatea foii metalice de prelucrat in timpul procesului de indoire.

Daca sunteti in cautarea unei masini tip abkant pentru indoirea foilor metalice in atelierul dumneavoastra trebuie sa luati in calcul lungimea maxima a foii metalice, grosimea maxima a foii de prelucrat, tipul aplicatiilor de indoire ce trebuie realizate etc.

Masinile pentru indoirea tablei, abkanturi se impart in: abkanturi cu sina ascutita, abkanturi cu falca superioara segmentata, abkanturi cu falca superioara si inferioara segmentata, abkanturi cu falca superioara si inferioara segmentata si pliabila, abkanturi motorizate si abkanturi hidraulice.

Modelele de abkanturi cu sina ascutita sunt masini manuale pentru indoirea tablei dotate cu sine (lame) ascutite. Acestea sunt ideale pentru indoirea foii metalice la inghiuri foarte mari (inchise).

abcant-cu-sina-ascutita bw

Modelele de abkanturi cu falca superioara segmentata sunt masini manuale pentru indoirea tablei dotate cu falca superioara segmentata ce permite plierea cutiilor.

abcant-cu-falca-superioara-segmentata bw

Modelele de abkanturi cu falca superioara si inferioara segmentate sunt masini manuale pentru indoirea tablei dotate cu falci segmentate. Acestea sunt ideale pentru indoirea diferitelor forme atipice.

abcant-cu-falca-superioara-si-inferioara-segmentate bw

Modelele de abkanturi cu falca superioara si inferioara segmentate si pliabile sunt masini manuale pentru indoirea tablei similare celor din categoria anterioara.

 

Suplimentar, acestea au lama pliabila, permitand asfel prelucrarea unor forme de dimensiuni mai mari ale indoirilor.abcant-cu-falca-superioara-si-inferioara-segmentate-si-pliabile bw

Modelele de abkanturi motorizate sunt masini indoirea tablei care realizeaza operatiuniea de indoire prin urcarea si coborarea falcii superioare motorizat (cu ajutorul a doua motoare).

abcant-motorizat bw

Modelele de abkanturi hidraulice sunt masini pentru indoirea tablei dotate cu sistem hidraulic de actionare.

Sistemul hidraulic permite prelucrarea unor foi metalice de lungimi si grosimi foarte mari si utilizarea in regim industrial.

abcant-hidraulic bw

Indiferent de modelul de abkant utilizat unghiul de indoire poate fi reglat cu ajutorul unui dispozitiv manual (in cazul abkanturilor manuale si motorizate) sau sistem electronic (in cazul abkanturilor hidraulice).

In concluzie masinile abkanturi pot imbunatati activitatea si creste productivitatea unui atelier de constructii metalice oferindu-i posibilitati multiple de productie.