Polizoare: tipuri si mod de folosire

Polizoare: tipuri si mod de folosire

 Utilizarea polizoarelor este tot mai frecventa, fie ca intalnim aceste echipamente in domeniul constructiilor sau in prelucrarea metalelor. Polizoarele sunt actionate fie electric, cu motoare cu benzina sau cu aer comprimat, fiind utilizate la debitarea, prelucrarea si slefuirea diverselor piese din diferite materiale. Aceste echipamente sunt prevazute cu discuri, fie ele cu diamant de debitare, abrazive pentru polizat sau cu perii de sarma pentru lustruit.

polizoare
Polizoarele au ca si caracteristici principale, dimensiunea discului si capacitatea motorului. Celilalti parametrii care definesc aceste echipamente sunt: modalitatea de alimentare, numarul de rotatii pe minut si modelul arborelui de prindere.

Cum utilizezi corespunzator polizoarele 

Este recomandat ca operatorii sa tina cont de anumite reguli de utilizare si siguranta, pentru a folosi eficient polizoarele. Este necesar respectarea pasilor pentru utilizarea acestor echipamente, respectarea recomandarilor facute de producator pentru a asigura o durata de functionare cat mai indelungata a polizoarelor.

Recomandari privind folosirea polizoarelor:

– este recomandata utilizarea aparatorilor pentru maini, pentru a evita riscul accidentarii cu resturi, aschii sau scantei ce pot sari oricand
– se vor utiliza discurile polizoarelor doar in activitatile pentru care au fost proiectate
– se vor folosi polizoarele doar in aria lor de utilizare, nu se vor utiliza la debitarea lemnelor sau in alte activitati decat cele pentru care au fost fabricate.
– se va curata polizorul dupa fiecare utilizare, pentru a absorbi praful si a evacua resturile ramase
– atunci cand sunt discurile blocate, nu se va forta evacuarea acestor resturi deoarece se poate defecta echipamentul