Tipuri de debitari cu ferastrau circular

Ferastraiele circulare sun utilizate atat in uzul casnic, cat si in atelierele de profil. Aceste echipamente au in componenta: o sina de ghidare, care conduce ferastraul la o taiere dreapta si este utilizat cu precadere la taierile longitudinale si oblice. Acest model de ferastrau este foarte utilizat si la taierea grinzilor si a scandurilor.

ferastrau circular
Debitari longitudinale cu ferastraul circular
Ferastraul circular asigura precizia in executarea debitarilor drepte, fara distorsiuni. Atunci cand doriti sa realizati o debitare longitudinala cu un ferastrau circular trebuie sa urmati anumite etape. Pentru taierile drepte lungi va recomandam sa utilizati o sina e ghidare. In functie de materialul sau suprafata care va fi debitata, se va adapta turatia ferastraului circular. Este recomandat sa se opereze cu ferastraul cu ambele maini si cu manerul care este prevazut acest echipament.
In momentul operatiunii, trageti uniform ferastraul prin piesa de debitat, astfel incat sa obtineti rezultatul dorit, de cea mai inalta calitate. In timpul debitarii este recomandata utilizarea ochelarilor de protectie si a protectiei auditive.
Debitari oblice cu ferastraul circular
Acest tip de debitari sunt efectuate atunci cand aveti de realizat imbinari in colt. Pentru operatiunea de taiere oblica trebuie sa introduceti piesa de debitat si sa o fixati cu ajutorul unei cleme, dupa care reglati unghiul de inclinare a ferastraului circular. Si la debitarile oblice, la fel ca cele longitudinale, este recomandata purtarea ochelarilor de protectie si a unei protectii auditive.
Indiferent de tipul de debitare pe care il alegeti, este important sa folositi un ferastrau circular cu o lama corect aleasa, in functie de materialul ce urmeaza a fi debitat.