Tipuri de greseli care urmeaza sa fie evitate in procesul de taiere

Capcane în actionarea strungului

Strungul este un echipament multilateral, care este utilizat pentru mai multe operații, începând de la tăiere, la prelucrare și deformare. Performanța profesională aduce rezultate specifice de productivitate, deoarece există multiple defecte care pot aparea în timpul unei acțiuni de tăiere. Erorile variază în timpul mecanismului, în conformitate cu tipul de materiale, asa cum este metalul sau lemnul.

Reglarea vitezei rotative

Ca si conditie obligatorie, este necesar sa se verifice alimentarea materialului inainte de inceperea operatiunii. Desi poate parea un criteriu comun, este foarte recomandat sa se verifice grosimea materialului, unealta si compatibilitatea vitezei pentru a atinge precizia in timpul operatiunii.

Ajustarea vitezei de rotatie

 

Viteza de avans a materialului

Reglarea greoaie a echipamentului începe să încetinească procesul și să diminueze calitatea prelucrării. În astfel de condiții, papusa fixa a masinii se decupleaza înainte sa intalneasca punctul de oprire. Profesioniștii sau operatorii calificați vor fi în măsură să găsească această eroare. Pentru cei care încep cu setările grele, ar fi mai bine să se foloseasca cantități mici de material, iar apoi sa se incerce inversarea transportului si sa se treaca la pasul urmator. Verificarea cadranului cu ajutorul șurubului de blocare este un alt mod de a realiza prelucrarea precisa a metalului.

viteza de avans a materialului

 

Adancimea taierii

Adâncimea de gravare merge în ton cu selectarea dispozitivului, ritmul, textura metalului etc. Prelucrarea cu viteza moderata are ca efecte:  adancimea mai mica la taiere, cresterea  productivitatii si cresterea treptata a ofertei locurilor de munca din domeniu.

taiere - adancimea taierii

Montarea necorespunzatoare a uneltei

Fixarea dispozitivului de gravat intr-o pozitie necorespunzatoare, in dezechilibru cu inaltimea provoaca daune dimensionarii din timpul debitarii. Este recomandat ca echipamentul sa fie fixat aproape de centrul mandrinei, deoarece acest lucru asigura acuratetea operatiunii de taiere. Cu toate acestea, fixarea se poate face prin rularea strungului treptat, astfel încât mandrina sa nu fie deja in rotatie rapida.

Greseli detectate prin zgomot

Odată cu aparitia modelelor de strung superioare, vibrațiile s-au diminuat, acestea au viteză ridicata de prelucrare, etc. probabilitatea  de a găsi greșeli la in timpul prelucrarii este valabila numai în cazul în care echipamentul este gestionat de către un operator lipsit de experiență sau poziția de alimentare a materialului este inadecvata. Cu toate acestea, există un indiciu clar pentru amatori să prevada greselile operarii, atunci cand se aude un sunet inalt in timpul prelucrarii. În cazul în care există o viteză de rotație prea mare sau vibratiile sunetului difera prea mult, acestea ar putea ajuta operatorul să evalueze inconvenientele prelucrarii.

Concluzie

Orice masina-unelata este proiectata urmarind atingerea perfecțiunii și a preciziei. Cu toate acestea, erorile pot apărea în cele mai multe cazuri, din cauza testarilor de catre operatori neexperimentati. Pentru rezultate de succes si pentru a evita erorile in ceea ce privesc aspectele operationale, evitarea acestora pot ajuta productivitatea în mai multe moduri.