Abrict de grosime – aspecte generale

Cum se utilizeaza modelele de masini pentru rindeluire si grosime de tip abrict de grosime?

In ceea ce priveste masina din categoria de masini pentru rindeluire si grosime de tip abrict, acestea sunt destinate pentru prelucrarea secundara a lemnului prin preluarea graduala a lemnului pana cand acesta este perfect plan si are inaltimea dorita.

In categoria acestor masini pentru rindeluire si grosime cunoscute si sub denumirea de abrict de grosime se regasesc: masini pentru rindeluire si degrosare, masini rindeluire si masini pentru degrosare.

Masina de rindeluire si degrosare de tip abrict de grosime este o masina combinata din categoria modelelor de masini pentru rindeluire si grosime ce realizeaza atat operatiunea de indreptare a unei fete a piesei din lemn, cat si aducerea piesei de prelucrat la aceeasi grosime (degrosarea piesei).

Modelele de masini rindeluire sunt echipamente din categoria modelelor de masini pentru rindeluire si grosime care realizeaza doar operatiunea de indreptarea a suprafetei piesei de prelucrat.

Modelele de masini pentru degrosare sunt echipamente din categoria modelelor de masini pentru rindeluire si grosime de tip abric care realizeaza operatiuni de degrosare a piesei de lucru. Operatiunea de degrosare presupune aducerea piesei de prelucrat la aceeasi grosime.

masina pentru rindeluire si grosime de tip abrict de grosime necesita realizarea de setari foarte precise pentru obtinerea celor mai bune rezultate si multi utilizator noi nu pot realiza aceste proceduri asa cum trebuie lasand cutitele prea in afara sau cu lame boante in loc de a le ascuti. Aceste actiuni fac ca rezultatele obtinute cu aceste masini pentru rindeluire si grosime sa nu fie cele mai bune, utilizarea lor devine mai dificila si mai periculoasa.

abrict de grosime

Diferenta dintre masini pentru rindeluire si grosime care functioneaza corespunzator si cele care functioneaza necorespunzator este de cateva minute de reglaje. Daca cutitele acestor masini pentru rindeluire si grosime nu sunt ajustate corespunzator atunci fie acestea vor rupe lemnul, fie aceste masini pentru rindeluire si grosime nu vor rindelui deloc.

abrict de grosime

Nu porniti de la premisa ca aceste masini pentru rindeluire si grosime au cutitele reglate din fabrica deoarece acestea pot fi dereglate in timpul transportului.

Modelele de masini pentru rindeluire si grosime sunt nelipsite din atelierele de prelucrare a lemnului, aceste echipamente regasindu-se atat in atelierul meseriasului hobby, cat si in atelierul celei mai mari fabrici de mobilier din lemn.

In ceea ce priveste aceste masini pentru rindeluire si grosime, in ultimii ani tehnologiile s-au imbunatatit aparand tot mai multe optiuni pentru aceste masini (afisare digitala a adancimii de rindeluire, afisare digitala a adancimii de degrosare, actionare electrica a mesei de degrosare etc.).

Cu toate imbunatatirile acestor masini pentru rindeluire si grosime, acestea au nevoie de un sistem de exhaustare care sa asigura extractia rumegusului si a prafului.

abrict de grosime

Multitudinea de modele de masini pentru rindeluire si degrosare de pe piata de profil asigura un atuu pentru meseriasii din atelierele de prelucrare a lemnului.